Skip to content
020-6794128 info@sdso.nl

Ons familiebedrijf is op 1 april 1954 opgericht door onze vader/opa, Harry Ootjers

Op zijn brommer ging Harry langs de deur om zijn kennis, deels geleerd door vader en deels door eigen inzet en interesse, in te zetten voor de klanten. Zo ging hij langs de deur voor het repareren van sloten, maken van sleutels, maar ook voor klein loodgieterswerk kon je Harry ook vragen. Toen de zaken goed gingen, werd de eerste bedrijfsauto aangeschaft (zie afbeelding).

De eerste jaren werkte Harry vanuit huis. Gelukkig kon hij al vrij snel een garage huren. Deze diende naast opslag van voorraad ook als werkplaats. Hier stond de werkbank voor kleine reparaties, maar ook de eerste sleutelmachine.

Dat Harry voor zijn tijd zeer vooruitstrevend was, kon je zien aan het feit dat hij op 3 november 1978 een showroom opende op de Stadionkade 79 te Amsterdam-Zuid. Alwaar het bedrijf nog steeds gevestigd is.

Het slotenmakers vak zat Harry in het bloed en gelukkig heeft hij dit door kunnen geven aan 2 van zijn kinderen, Madelon en Kees. Zij waren nog heel jong toen zij met hun vader mee gingen om het specialistische vak te leren. Het was dan ook een hele logische keuze dat zij beide, toen zij 16 waren, kwamen werken bij hun vader in het bedrijf.

Toen Harry in 1990 te kennen gaf minder te willen gaan werken, nam Madelon Sleutel- en Drangerservice over. 5 Jaar later, in 1995, werd Kees ook mede-eigenaar van het bedrijf. Begin 2024 is de derde generatie mede eigenaar geworden, Daan en Bart kleinzonen van oprichter Harry.

In al die jaren is er veel veranderd, maar het ambacht is gebleven. Zo maken we naast ouderwetse klaviersleutels ook moderne certificaatsleutels met onze moderne computergestuurde machines. We werken door heel Nederland voor particulieren en ook bedrijven.

Samen met ons deskundige en enthousiaste team runnen we het gerenommeerde bedrijf Sleutel & Dranger Service Ootjers v.o.f., waar we een ieder met onze kennis en ervaring van dienst willen zijn.

Madelon Boom – Ootjers
Kees Ootjers

Bart Ootjers

Daan Ootjers

Back To Top